Activiteiten

Activiteiten 2018 – 2019

Borrel (met Edgar du Perron) – Maandagavond 26 november

Tijd voor de volgende activiteit op het programma! Op maandag 26 november organiseert Bona Fide een borrel waar ook Edgar du Perron, raadsheer bij de Hoge Raad, gaat spreken! Hij zal ons op een informele (en komische) manier tijdens het borrelen wat gaan bijbrengen over het motiveren van (privaatrechtelijke) arresten. Ook mogen we al onze vragen stellen over het werk bij de Hoge Raad.

De borrel zal plaatsvinden in Bar Sanders, een makkelijk bereikbaar café net achter de dam. Jullie kunnen tussen 19:00 en 19.30 uur binnenlopen. Alle drankjes en hapjes voor leden nemen wij voor onze rekening (reden genoeg om te komen;)).

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Ben je al lid?

Jeu de Boules – Maandagavond 5 november

Op maandagavond 5 november a.s. zal het Jeu de Boules toernooi 2018 van Bona Fide plaatsvinden. Samen met Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, AKD, Osborne Clarke, en Jones Day zullen we de avond doorbrengen in Franse sferen. Een uitgelezen kans om al je vragen te stellen over de werkzaamheden, borrels, sfeer, etc. op kantoor. De medewerkers kunnen je alles vertellen over hun keuze voor de advocatuur, hun ervaringen bij het zoeken naar een baan en/of hun ervaringen met andere kantoren. Ook kunnen de recruiters je vertellen over alle do’s en don’ts tijdens een sollicitatiegesprek, het schrijven van een pakkende sollicitatiebrief, assessments en ga zo maar door. Los van dat, is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om er bij te zijn! Deelname is gratis en is inclusief eten en drinken.

De recruiters zijn geïnteresseerd in wie er mee gaan, dus vergeet niet je cv mee te sturen!

Voor vragen graag mailen naar assessor@studieverenigingbonafide.nl


Assessment training – Dinsdag 30 oktober

Op 30 oktober zal de eerste assessment training van het jaar plaatsvinden. Bona Fide werkt samen met Careerstarter zodat leden zich maximaal kunnen
voorbereiden op hun e-assessments. Grote kantoren gebruiken deze testjes vaak
als onderdeel voor de sollicitatieprocedures voor business courses, stages, en
startersfuncties. Met slechts enkele uurtjes krijg je al een veel beter resultaat.

De training is van 11 tot 13 uur op Roeterseiland in lokaal A2.12.

Voor vragen graag mailen naar assessor@studieverenigingbonafide.nl

Careerstarter


Geplande activiteiten

  • Sollicitatietraining en assessment-training: dinsdag 2 en 30 oktober
  • Recruitmentdiner: woensdag 24 april
  • Kantoorbezoek Simmons & Simmons: vrijdag 3 mei
  • Kantoorbezoek de Brauw Blackstone Westbroek
  • Kleine Kantorentour
  • Kerstborrel (recruitmentborrel)
  • Pub lecture
  • En nog veel meer, houd de website en onze Facebook pagina in de gaten!

Sollicitatietraining – Dinsdag 2 oktober

In de training die wij op 2 oktober in samenwerking met Maandag® organiseren gaan we het sollicitatieproces behandelen. Hier zullen jullie straks, na het behalen van je master, mee te maken gaan krijgen.

Naast de sollicitatietraining biedt Maandag® ook een cv-check aan, waarin ze je tips geven om jouw cv zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Zo ben je straks niet het zoveelste cv op de stapel, maar lig je bovenop. Stuur je cv alvast naar amsterdam@maandag.nl, dan maken zij alvast een begin. Probeer naast je cv een korte samenvatting mee te sturen over wie je bent en wat je na je studie graag zou willen doen. Op deze manier kan Maandag® je zo gericht mogelijk tips geven.

De training is van 15 tot 17 uur op Roeterseiland, precieze locatie volgt nog.

Voor vragen graag mailen naar assessor@studieverenigingbonafide.nl

Maandag startklaar


Ledenborrel – Woensdag 12 september

Op woensdag 12 september organiseren we onze eerste borrel van het collegejaar. De borrel is na het hoorcollege Aansprakelijkheidsrecht (18:00 uur) in café Crea. Onder het genot van drankjes en een hapje willen wij met jullie het nieuwe collegejaar inluiden.

Tijdens de borrel geven we jullie ook alvast wat informatie over de activiteiten die we dit jaar willen organiseren en over de activiteiten die al vast staan. Jullie krijgen uiteraard de mogelijkheid om aan te geven wat jullie zelf nog graag als activiteit zouden willen zien dit collegejaar, dan gaan wij kijken wat we daar mee kunnen!

Houd onze Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

525501_10151492490650520_1027536542_n

 


Activiteiten afgelopen jaren

Recruitmentdiner – Dinsdag 22 mei

Het is weer bijna tijd voor de mooiste maand van het jaar, mei. De maand waarin het volop lente wordt, de vogeltjes fluiten en waarin alle recruiters op zoek zijn naar nieuwe advocaat-stagiairs, student-stagiairs en werkstudenten voor het komende jaar. En daar gaan wij natuurlijk volop gebruik van maken!

Bona Fide organiseert op dinsdag 22 mei a.s. het Recruitmentdiner 2018. Tijdens dit diner heb jij een unieke kans om de recruiters en medewerkers van 5 gerenommeerde advocatenkantoren in een informele setting te spreken. De deelnemende kantoren zijn:

Allen & Overy
De Brauw Blackstone Westbroek
Houthoff
Jones Day
NautaDutilh

Tijdens dit 5-gangendiner zullen de deelnemende studenten na elke gang van tafel wisselen, zodat alle studenten aan het einde van de avond met alle kantoren hebben gesproken.

Een uitgelezen kans om al je vragen te stellen over de sfeer, werkzaamheden, borrels, etc. op kantoor. De medewerkers kunnen je alles vertellen over hun keuze voor de advocatuur, hun ervaringen bij het zoeken naar een baan en/of hun ervaringen met andere kantoren. Ook kunnen de recruiters je vertellen over alle do’s en don’ts tijdens een sollicitatiegesprek, het schrijven van een pakkende sollicitatiebrief, assessments en ga zo maar door. Los van dat, is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om er bij te zijn!

De avond duurt van ongeveer 18.30 uur tot 22.30 uur en tijdens deze 4 uur krijg jij een 5-gangendiner en kan je onbeperkt genieten van het bier-, wijn- en frisassortiment.

We hebben plek voor 20 studenten. Bij een teveel aan aanmeldingen zal er een cv-selectie gemaakt worden, dus vergeet niet je cv mee te sturen!

Voor vragen graag mailen naar assessor@studieverenigingbonafide.nl


Volg een e-assessmenttraining!

Careerstarter

Veel afgestudeerden die graag aan de slag willen bij een (populaire) werkgever, worden gevraagd om voor de selectieprocedure een e-assessment af te leggen. Een e-assessment is een capaciteitentest die tegenwoordig door veel werkgevers wordt gebruikt om nieuwe werknemers met specifieke kwaliteiten aan te nemen.

Careerstarter is in 2013 opgericht met het doel om kwalitatief hoogwaardige e-assessment trainingen aan te bieden. Deze trainingen biedt Careerstarter zowel face-to-face als online aan. Na het volgen van een e-assessment training stijgt de kans op een goede e-assessment score, en daarmee de kans op een succesvolle sollicitatie.

Om jullie sollicitatie kans te vergoten biedt Bona Fide in samenwerking met Careerstarter een kortingscode aan voor de online trainingen. Dus heb je interesse in een oefentest inclusief uitgebreide toelichting over de juiste antwoorden op je vragen? Neem dan een kijkje op de website: https://careerstarter.nl/winkel/  en zorg ervoor dat je perfect voorbereid bent!

De kortingscode is:  CS15bonafide.

info@careerstarter.nl
020 2600 110
Website


Beste leden,

Op 13 juli om 19:00 uur vindt onze ALV plaats in de UB (zone 280 UB).
Gaarne tot dan!

Bestuur Bona Fide 2016/2017


Varen+ borrelen

23 juni gaat Bona Fide als afsluiter van het jaar varen door de Amsterdamse grachten. We stappen rond 17:30 op en zullen rond 21:00 klaar zijn met varen. Wees snel, want er is beperkt plek op de boot. Hopelijk tot dan!

download (2)


UITGEBREIDE E-ASSESSMENTTRAINING VOOR MAAR €30!

Veel grote kantoren gebruiken het E-assessment tegenwoordig als selecterend onderdeel in hun procedures. Na het grote succes van de twee uur durende E-assessment training, hebben wij met Careerstarter een geweldig aanbod. Op 6 mei wordt van 11.00 tot 17.30 uur de volledige training aangeboden met maar liefst 9 onderdelen die vaak voorkomen in zo’n E-assessment.

In plaats van de gebruikelijke 149 euro die deze training kost, hebben jullie éénmalig de kans om je aan te melden voor slechts 30 euro. Meld je aan via een email naar info@careerstarter.nl, noem dat je via Bona Fide komt, en vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer in het bericht.

Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden!


Kleine Kantoren Tour

KleineKantorenTour2-e1490798647466

Op vrijdag 21 april organiseerde  Bona Fide en de JFAS de allereerste editie van de Kleine kantorentour.

Binnen één dag fietsten wij langs maar liefst drie kleine- en middelgrote kantoren. AMS Advocaten organiseerde een interessante inhoudelijke activiteit. Fort Advocaten verzorgde naast een inhoudelijk programma een heerlijke lunch. Hierna wordt de dag afgesloten met een borrel bij Van Till Advocaten.

Bijgevoegd wat sfeerimpressies van deze zeer geslaagde Kantoren Tour.

WhatsApp Image 2017-04-23 at 11.49.07 WhatsApp Image 2017-04-23 at 11.48.47 WhatsApp Image 2017-04-23 at 11.48.35


 

Op 2 december heeft Bona Fide het Gerechtshof in Amsterdam bezocht. Eerst kregen we een rondleiding in het Paleis van Justitie. We begonnen met een kijkje in de penitiaire inrichting. Hier kregen wij een goed beeld van hoe goed alles was geregeld in het Paleis van Justitie. Voor elke soort gevangene was er een verschillende cel. Daarna liepen door de brug naar het deel van het Openbaar Ministerie. Die brug gaf de mooie scheiding tussen het Hof en het OM weer. Na een interessante zaak bijgewoond te hebben zijn we met een select clubje doorzetters doorgegaan naar Cafe Mooij, waar tot in de vroege uurtjes is nagenoten van
het geslaagde bezoek.

 

 

collage-gerechtshof


download
Kantoorbezoek bij Simmons & Simmons op 11 november

“De Vastgoeddeal”

11 november zullen we op bezoek gaan bij Simmons& Simmons. Simmons& Simmons is gevestigd in alle belangrijke zakensteden in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in het financiële hart van Nederland, namelijk aan de Zuidas in Amsterdam. In Nederland werken circa 80 advocaten, advocaat-stagiairs, (kandidaat-) notarissen en fiscalisten. Simmons& Simmons is een full-service kantoor, waar dus alle commerciële rechtspraktijken worden uitgevoerd.

Onder leiding van twee vastgoedspecialisten zullen we door een echte transactie heen geloodst worden. Dit is dus
de ideale mogelijkheid om wat meer te leren over vastgoed en tegelijkertijd kennis te maken met Simmons& Simmons. Ben je nog niet lid van Bona Fide, klik dan op hier en schrijf je snel in!

Programma:

14:00-17:30 Vastgoedtrancatie
vanaf 17:30 Aansluitende borrel bij Simmons& Simmons


Introductiedag masterstudenten:


Aanstaande donderdag 1 september vindt vanaf 13:30 uur de introductiemiddag plaats voor nieuwe masterstudenten aan de UvA. Bona Fide zal, net als vorig jaar, met een stand aanwezig zijn op de informatiemarkt in de hal van de Oudemanhuispoort. Loop gezellig even langs voor meer informatie over onze vereniging en de activiteiten die wij dit studiejaar zullen organiseren. Natuurlijk is het dan ook mogelijk om gelijk lid te worden, voor slechts 5 euro kun je aan alle activiteiten van het komende studiejaar deelnemen. Tot donderdag!

1 september introductiedag masterstudenten


Bestuur

Voorzitter: Deveney van Lierop
Secretaris: Amber Molenaar
Penningmeester: Chantal Hageman
Assessor: Myrthe Franken

Social Media
Contact

Studievereniging Bona Fide
Roeterseilandcampus, Gebouw A

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

Postbus 1030, 1000 BA Amsterdam

secretaris@studieverenigingbonafide.nl

KvK-nummer: 62362623