Simmons & Simmons

Logo

Simmons & Simmons
Bij Simmons & Simmons werk je bij één van de grootste advocatenkantoren ter wereld, met legio mogelijkheden voor juristen met internationale ambities. Tegelijkertijd heeft Simmons & Simmons een nationale historie van 120 jaar in Nederland, waarin een stevig netwerk is opgebouwd van (inter)nationale cliënten. Bij Simmons & Simmons komt je talent dus altijd tot zijn recht, of je nou internationale ambities hebt, of dat je je liever richt op de Nederlandse markt.

Simmons & Simmons heeft in totaal 25 vestigingen in Europa, Azië en het Midden-Oosten, en wereldwijd 1500 mensen in dienst. Ons kantoor in Nederland is gevestigd in het financiële hart van Nederland, aan de Zuidas in Amsterdam. Hier werken totaal 120 medewerkers waarvan 80 advocaten, advocaat-stagiairs, (kandidaat-) notarissen en fiscalisten.

Organisatie
We hebben de juiste omvang en opzet om een goede werkgever én dienstverlener te zijn: niet te klein, niet te groot, goed georganiseerd. Op ons kantoor wordt hard gewerkt en iedereen kan en moet laten zien wat hij of zij waard is. Er wordt samengewerkt in kleine, hechte nationale en internationale teams. Elk team bestaat uit unieke werknemers met diverse achtergronden. De werksfeer zegt veel over de normen en waarden van een kantoor. Onze uitstraling naar buiten is professioneel en zakelijk maar binnen het kantoor heerst een open en informele sfeer. Wij geloven in het delen van kennis en ervaring; daarom heeft bijvoorbeeld iedereen een kamergenoot, ook de partners.

Daarbij is niet alleen de sfeer een belangrijke factor, maar ook een goede balans tussen werk, opleiding en vrije tijd. Naast het werk worden er veel sociale activiteiten georganiseerd zodat je je collega´s ook buiten het werk beter kunt leren kennen. Zo hebben we een jaarlijks terugkerende zomerbarbecue en kerstfeest, maar ook diverse sportieve en maatschappelijke activiteiten.

Advocaat-stagiair
Als je je carrière bij ons start, werk je de eerste drie jaar als junior associate. Bij ons wissel je tijdens deze periode in principe niet van sectie. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Er zijn daarom diverse Learning & Development trajecten. Een programma aan de Law Firm School maakt in ieder geval onderdeel uit van je opleiding als junior associate. Als kandidaat-notaris of fiscalist neem je deel aan de opleiding van de KNB of van de NOB.

Stage
Als je wilt, staat onze praktijk al tijdens je studie volledig tot je beschikking. Gedurende het hele jaar zoeken wij student-stagiairs. Een stage is de ideale manier om de advocatuur, de fiscale praktijk en het notariaat en Simmons & Simmons écht te leren kennen. Als student-stagiair werk je samen met een team van advocaten en word je betrokken bij de lopende zaken. Je werkzaamheden bestaan uit jurisprudentie- en literatuuronderzoek en het leveren van een bijdrage aan alle lopende zaken. Je opdrachten krijg je vanuit het hele team. Je gaat ook mee naar zittingen of besprekingen en naar de wekelijkse sectie- en jurisprudentiebesprekingen. In de tweede maand van je stage verdiep je je in een specifiek onderwerp of vakgebied, waarover je aan het eind van je stage een presentatie geeft voor je praktijkgroep. En natuurlijk ben je welkom bij de wekelijkse kantoorborrels op vrijdagmiddag en bij andere activiteiten van kantoor.

Do you see the world like we do?

Ben jij benieuwd naar Simmons & Simmons? Kijk dan voor onze evenementen, vacatures en contactgegevens op www.werkenbijsimmons.nl

Contact

Bestuur

Voorzitter: Jennifer Lustig
Secretaris: Natasja Slinger
Penningmeester: Samantha van Dijk
Assessor: Claudia Knoben

Social Media
Contact

Studievereniging Bona Fide
Roeterseilandcampus, Gebouw A

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

Postbus 1030, 1000 BA Amsterdam

secretaris@studieverenigingbonafide.nl

KvK-nummer: 62362623